Blog
0
  • Published:
  • 5 agosto, 2019

Category:
Trio Tarantel·la, CC Cotxeres Borrell, 30 d’octubre de 2019

Enllaç al CC Cotxeres Borrell per a més informació

 

 

Les tres intèrprets que integren el Trio Tarantel·la són bàsicament tres grans amigues que porten més de vint anys compartint experiències professionals, en el món de la música de cambra, la música simfònica, la pedagogia, etc. Han tocat les grans obres de la música de cambra barroca , clàssica,  romàntica… També han fet música de pel·lícules, teatre musical… A finals de 1918 decideixen fer una cosa totalment diferent, com un retorn a la senzillesa dels orígens i a les veus més populars de la música. I així neix el Trio Tarantel·la, que avui es presenta en públic per primera vegada. Us proposem que us endinseu amb nosaltres en aquest viatge on es troben el clàssic i el popular. I que ho gaudiu tant com nosaltres hem gaudit preparant-ho, amb el convenciment que el producte final, malgrat el seu esguard nostàlgic al passat, resultarà del tot innovador.

Renaixement: De la saviesa clàssica a la modernitat

Us proposem un viatge alliberador. Del pes i el poder de l’església i Déu com a centre de tot, passem a formes més senzilles i profanes, que recuperen la saviesa anterior a la foscor medieval. La cultura cada cop s’anirà centrant més en l’home i en les seves situacions vitals. No només hi haurà música per a celebrar litúrgies o actes grandiloqüents a les corts dels poderosos. Ara n’hi haurà per ballar a les festes populars, per cantar penes d’amor o alegries, per explicar rondalles. La música religiosa i culta seguirà existint però es veurà influenciada per aquesta nova corrent alliberadora i això li permetrà anar evolucionant fins a conceptes més avançats de modernitat. Les coses comencen a canviar i d’aquesta revolució n’arribarà el ressò fins a la música tradicional dels nostres dies, com molt bé podreu comparar en el repertori variat que avui us interpretarem.

Repertori: Josquin des Prés,  Palestrina, William Byrd, Giovanni Gabrielli, Stefano, Landi,  Athanasius Kircher, Thomas Morley, Giles Farnaby, Thomas Ravenscroft, popular italiana, John Bull, tradicional anglesa, anònima espanyola, etc

No comments so far!

Leave a Comment

Name (required)
E-mail (required)
Message