PÀGINES CALLADES Dones, cordes i versos

Paulina Fariza  i Carme Ubach

Paulina Fariza és cantant i actriu; ha format part d’espectacles musicals com ara Cançons a la carta o Pernassos, del grup vocal a capella Stupendams. Dinamitzadora cultural i joker de teatre social, és autora de l’obra teatral Deeses, la novel·la Un cuento chino sobre la felicidad (Ellago Ediciones, 2008) i el poemari Inociencia (Ayuntamiento de Málaga, 1993). Ha estat també editora literària.

 

Carme Ubach és arpista, professora d’arpa i musicoterapeuta. Com a intèrpret cultiva la música de cambra, la música simfònica i l’òpera, en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.
És professora d’arpa a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa. És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona.

 

 

L’espectacle segueix el fil de textos i músiques de dones de diferents èpoques i cultures, tot teixint un univers femení en sentit ampli. La música i la paraula dialoguen en un espectacle ple de ritme i contrastos, que convida a l’emoció i a la reflexió.
I és que Pàgines callades tant parla de la pressa i l’autoexigència que patim als nostres dies, en un text teatral de l’espectacle Sense Pausa del grup ImpactaT, com de l’erotisme salvatge que s’imposa a Safo, passant per la vida d’una jove minera al 1850 o l’anònima dona a Berlin el 1945.
Del segle VI a.C. als nostres dies, on les novaiorkeses Guerrilla Girls reivindiquen amb màscares de goril·la l’escassa presència de la dona en el món de l’art, el camí cap a l’expressió des de la condició de ser dona ha estat llarg, i són aquestes veus silenciades les que conformen l’espectacle.
Un recital que compta amb textos de la pintora Frida Kahlo, de la cantant Billie Holiday, i d’autores com Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig, entre d’altres.

VIDEOS:

La Jove minera

Dona a Berlín

Mercè Rodoreda

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

• L’espai requerit és d’un mínim de 4x3m. Sales de cambra, petits auditoris, teatres, biblioteques,
aules de música i petits espais a l’aire lliure, són llocs adequats per a l’espectacle.
• Camerinos o espai en condicions per a canviar-se.
• Amplificació de la veu: micro de solapa o diadema.
• Il·luminació d’escenari, per exemple 6 o 7 PCs o rockets.
• 1 cadira.

ALTRES OPCIONS

En cas de sol·licitar-ho, es pot oferir un col·loqui un cop acabat l’espectacle amb el públic
interessat.