Blog
0
  • Published:
  • 4 noviembre, 2013

Concert duo Yunim, Museu del Modernisme, 16 de novembre de 2013

Museu del Modernisme Català,

Balmes, 48

BRpossible mans(58)

NOTES DE DONA

Malgrat les dificultats històriques de les dones per destacar en un món fet i pensat per homes, algunes grans compositores han deixat una petjada inesborrable a la història de la música. També algunes grans intèrprets. Coses que avui ens semblen òbvies eren una heroïcitat a les èpoques en que van viure Isabella Leonarda, Fanny Mendelssohn (Hensel), Clara Wieck (Schumann), Alma Schindler (Mahler)… Entre parèntesi el cognom dels marits, pel qual són conegudes… i reconegudes…

El Duo Yunim l’integren dues dones que arrangen les diferents obres del seu repertori per a tocar-les en clau de dona i que per al concert d’avui han volgut tenir en compte dues d’aquestes compositores heroiques. I en clau de dona us proposem un passeig per les emocions i sensibilitats de totes les èpoques, sensacions universals de sempre i de tot arreu.

 

 

Telemann: Canon sonata per a dos violins n  2

Spirituoso

Larghetto

Allegro assai

Telemann: Canon sonata per a dos violins n   6

            Presto

            Largo

            Vivace

J. S. Bach Concert No.5 en F m BWV 1056 II.  Largo

Vivaldi: Concert per a dos violins en la menor

            Allegro

            Larghetto e spiritoso

            Allegro

Gluck: Melodia

Melodies populars xineses

                   Cullita de tardor. Popular Shen Bei

                   Camí de casa. Popular Shen Bei

                   Gesamí (Jiang Su)

Fanny Mendelssohn: Melodia opus 4, 2

Txaikovsky: Cançó de tardor

Xostakòvitx: Tempo de vals moderato

Brahms: Cançó de bressol

Clara Schumann: Romança opus 21, 1

Elgar: Salut d’Amor

Glinka: Separació

 

DUO YUNIM

L’any 1996 les violinistes Wu Yun i Imma Guàrdia decideixen formar el Duo Yunim. Les uneix una estreta amistat, desenvolupada en el marc de diverses col·laboracions professionals a l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra catalana de Cambra, el Curs internacional d’interpretació musical “L’Orquestra des de Dins”, etc.

La complicitat i riquesa interpretativa d’aquest duet és fruit d’aquesta amistat. Actuen en diferents festivals, interpretant els concerts per a dos violins de Bach, Vivaldi, etc. L’any 2005 el duet es veu forçat a interrompre la seva activitat, donat que la violinista d’origen xinès Wu Yun, retorna al seu país. L’any 2011, es tanca aquest parèntesi i decideixen tornar a tocar juntes.

Wu Yun

La violinista xinesa Wu Yun va néixer en una família de músics. Va començar els estudis de violí amb el seu pare, el director de la Orquestra Simfònica de Manxúria. Als 6 anys, va iniciar els seus estudis en el Conservatori Superior de Manxúria (1982-1986).
De 1986-1989 va treballar a l’Orquestra de cambra Nacional de Xina.
De 1990-1991 a l’Orquestra Simfònica de Sevilla. De 1992-2004 va ser solista de la Orquestra Simfònica del Vallès.

L’any 2005 va ser convidada pel Conservatori Superior de Nankin, com a catedràtica.
Ha col·laborat amb l’Orquestra de cambra d’Andorra, l’Orquestra de cambra del Liceu, l’Orquestra de cambra Catalana i l’Orquestra de cambra de Barcelona.

 

Imma Guàrdia

Títol Superior de violí Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona, 1993.

Llicenciada en Filologia Catalana, Universitat de Barcelona, 1986. Membre fundador de: Orquestra Simfònica del Vallès, Associació Aberastury per a les arts, Associació Fem Música! i de l’Accademia de Barcelona.

Organitzadora de: Curs Internacional d’Interpretació Musical “L’Orquestra des de Dins”, (1.988 – 2001), Nits Musicals a l’Hotel S’Agaró (1997 – 2001), Cicle de concerts de Música de cambra “Música amb Gràcia” (1.992- 2001), Fem música a la Nau Ivanow! 2006-2013, Filharmonia Gaudí a sant Pau del Camp 2006, Música i arquitectura, Església de Sant Felip Neri 2007. Etc.

Membre de: Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana 1987-1989, Orquestra Simfònica del Vallès 1987 a 1991, Concertino de l’Orquestra de l’Accademia de Barcelona i de la Jove Orquestra de Figueres 1991-1998. Trio Dvorak, Duo Chopin, Filharmonia Gaudí, Quartet  Promenade.

Professora de violí i música de cambra de:Escola de Música del Palau (Barcelona) 1997, Accademia de Barcelona 1991 a 1998, Escoles de Música de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona 1997 a 2004, etc.

No comments so far!

Leave a Comment

Name (required)
E-mail (required)
Message