21 de desembre, 19h Duo Rapsòdia Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver

DUO RAPSÒDIA:

Imma Guàrdia, violí, traducció i arranjaments i Eulàlia Nosàs, violoncel i recitat

Duo Rapsòdia

El Duo Rapsòdia neix l’any 2014 amb una doble motivació artística, la literària i la musical. L’integren la violinista Imma Guàrdia, que compagina la seva labor musical amb la literària, com a escriptora i traductora, i la violoncel·lista Eulàlia Nosàs amant de la poesia i excel·lent i sensible recitadora. Des de la seva creació el duo ha ofert tant concerts pròpiament dits com recitals poètics acompanyats amb música.

 

 Wislawa Szymborska 

Poetessa  polonesa, guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l’any 1996.

Va néixer el 2 de juliol de 1923 a Bnin, que avui en dia forma part de la ciutat de Kórnik. Essent ella ben jove, la seva família es va traslladar a Cracòvia, on realitzà els seus estudis. Durant la Segona Guerra Mundial treballà en la companyia de ferrocarrils per por a ser deportada a un camp de treball a Alemanya. El 1945 inicià els seus estudis a la Universitat de Cracòvia, i ben aviat se sentí influenciada per l’obra de Czesław Miłosz. Morí l’1 de febrer de 2012 a la ciutat polonesa de Cracòvia, als vuitanta-vuit anys, víctima d’un càncer de pulmó.

La seva poesia expressa amb claredat conceptes com l’odi, l’estupidesa, el terror i la tortura. És la descripció d’un món constituït per horrors i sofriments, en un to en el que és, malgrat tot, Szymborska és capaç d’introduir dosis  d’humor i  ironia.

L’any 1963 fou guardonada amb el Premi del Ministeri de Cultura de Polònia i el 1991 amb  el Premi Goethe, un dels principals premis d’Alemanya. El 1996 fou guardonada amb el Premi Nobel de Literatura. Amb la seva precisió irònica permet que el seu context històric i personal surti a llum en fragments poètics sobre la  realitat humana.

Fauré: Pavane
SOTA UNA PETITA ESTRELLA
Dall’Abaco: Sonata da camera XI-Passepied
Contribució a l’estadística
Glière: Vuit peces per a duo opus 39: Berceuse
Res no passa dues vegades
A. Kurylewicz: Polskie drogi
Retrat de dona
Nana de Sevilla
Vietnam
J. Williams Schinder’s list
FINAL I COMENÇAMENT
Piazzolla: Oblivion
UN GAT EN UN PIS BUIT
Nigel Hess: Ladies in lavender
ADÉU A UN PAISATGE

 

Enllaç a Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver